Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


cpt la amek gambo. lapa nih..
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
cpt amek gambo lapa



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 10-Mar-2007 15:00
Faze's Wedding - Majlis Bersanding di Alor Setar


Pagi-pagi pukul 7 aku selaku drebar dah on the way ke kedai Mahligai Pengantin menghanto pengantin bermekap. Style orang utara mmg cam gitu kut. Mekap dan bersiap di kedai. Hari ni sahaja, encik mekap artis ni memekapkan 14 org pengantin. Sampai-sampai aje dah penuh satu kedai. Erk.. ada can dapat giliran terakhir nih.

Kitorang sempat pi mkn roti canai ngn milo ais plak dulu kat gerai depan tu. Kat dalam kedai, dah jadi mcm upacara bermekap beramai-ramai. ekekeekek.. sorang pakai foundation.. sume pakai foundation.. sorang pakai blusher.. sume pakai blusher. Aku yang takde kene mengena dalam bab-bab permekapan jadi ngantuk gila.

Pukul 11 tak siap-siap gak lg. Aku nih baju tak gosok, pun kena bermekap sendiri jugak. Isk.. last-last aku balik jer dulu. Gosok baju, tudung, bersiap cecepat dan terus ke kedai semula. Jam dah pukul 12 lebih. Still ada tiga pengantin tak siap lagi. Henpon Faze ngan enpon aku dah berdering-dering suruh kitorang cepat. Pak andam tu kata "nak buat cepat-cepat boleh.. tapi nanti hasilnya tak puas hati.. takpe la lambat sikit.. janji hasilnya puas hati". Dalam kad tulis Acara Bersanding pukul 2. Hahaha..

Akhirnya pukul 2.45 baru si Faze siap mekap, sanggul rambut dan salin baju songket. Sekali lagi aku bawak kete racing balik rumah. Memang semua orang tgh buat muka cuak tak puas hati campo geram darab suka tgk pengantin mekap cantik :P. So berarak la pengantin di tengah panas terik matahari petang tu. Papepun majlis berjalan lancar. Alhamdulillah.

© Pidgin Technologies Ltd. 2016